torsdag 29. januar 2009

Copa Mundial - En udødelig fotballsko

Tidenes beste fotballsko?



Copa Mundial Fotballsko
Hvert eneste år kommer det mange nye fotballsko som skal være bedre enn alt som har blitt laget før. Det er likevel en gammel klassiker som fortsatt er den best selgende fotballskoen.

I 1979 utviklet Adidas en fotballsko spesielt designet for verdensmesterskapet i 1982. Denne skoen skulle vise seg å bli en favoritt, og faktisk den eneste fotballskoen som har overlevd generasjoner med fotballspillere. Denne skoen fikk navnet Copa Mundial.

Selv i dag er det enorm etterspørsel etter Copa Mundial. Den har selvfølgelig fått mye konkurranse de siste årene fra storsatsingene til de store produsentene, likevel holder den seg på topp år etter år. Hovedgrunnen til at så mange velger akkurat Copa Mundial er at det er en utrolig komfortabel sko å spille med. Noen omtaler den faktisk som "tøfler med knotter". Og i grunnen så er det ganske beskrivende fordi den er laget av et utrolig behagelig og mykt lær.

Copa Mundial var faktisk den første fotballsko som ble laget med to forskjellige tettheter i sålen. Dette gjorde at man kunne ha en myk og fleksibel såle samtidig som knottene var harde nok til å tåle at fotballskoen ble brukt i lang tid.

Copa Mundial har et rykte på seg for å være en sko som varer utrolig lenge i forhold til andre fotballsko. Ryktene er delvis sanne, men det krever litt jobb for at man skal bevare dem best mulig. Bruker man skoen under våte forhold uten og bare setter dem i fra seg etter bruk, kan man bare glemme at skoen varer så lenge. Som med alt annet lær blir det stivt når det tørker, og dette gjør at de sprekker neste gang de brukes. Derfor er det utrolig viktig at skoen blir pusset etter hver gang de brukes. Bruk enten skokrem eller noe annet som gir læret tilbake den myke følelsen som kjennetegner Copa Mundial.

Den aller største fordelen med Copa Mundial er at det er en fotballsko som kan brukes på nesten alle typer baner. Når skoen ble utviklet var det i all hovedsak med tanke på at den skulle brukes på tørre gressbaner. I de senere år har det som alle vet har det blitt gjennomført en revolusjon innen fotball som heter kunstgress. Spesielt for oss som bor i nordlige strøk av verden der det er lange vintre, har dette vært viktig. Heldigvis viser det seg at Copa Mundial er en topp fotballsko på dette underlaget også. Til og med på grus fungerer fotballskoen godt fordi den har relativt harde knotter. Skulle det være et underlag som Copa Mundial ikke er så god på, så må det være vått gress. Knottene er kanskje litt i korteste laget til at den får skikkelig grep.

Hadde det vært en avstemming der tidenes beste fotballsko ble kåret, ville jeg satt hele gården på at Copa Mundial kom ut på toppen. Jeg tror faktisk ikke det hadde vært noe konkurranse om den plassen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar